Renovation and upgrading of residential areas in Wangyuan village, Yanghe new area

2019-10-25

Renovation and upgrading of residential areas in Wangyuan village, Yanghe new area

Yanghe district WangYuan Village renovation project a total planning area of 27 hectares (including the area of basic farmland, general agricultural land, water, etc.), the actual planning area of about 115000 square meters, a total construction area of about 92500 square meters, the east end of the total construction area of about 65500 square meters, including residential area of about 63000 square meters (including residents activity center), business services: the gross area is approximately 2400 square meters; The total building area of the west area is about 27,000 square meters, including 25,200 square meters for residential buildings (including residents' activity center) and 1,800 square meters for commercial services. The outdoor greening is about 24,000 square meters, the outdoor road is about 28,000 square meters, the outdoor underground pipeline laying area is about 66,000 square meters, and the water system area is about 1,500 square meters. Main buildings include building, structure, electrical, water supply and drainage, hvac, elevator, substation, outdoor accessories, water system, etc. The design considers the living habits of farmers and the needs of modern facilities, USES the least building area, and optimizes the spatial layout, which not only improves the quality of life of residents, but also is an exploration and attempt of civil housing.


First, The status quo analysis

The surrounding natural environment of Wangyuan village is of high availability, convenient transportation, convenient for residents to travel, and the surrounding terrain is flat, conducive to landscape. However, the infrastructure in the village is not perfect, the spatial layout of the village is scattered, the living environment needs to be improved, the residents lack leisure activity space, and the utilization of characteristic resources of the village is insufficient, the architectural style is diverse, but the overall quality of the building is poor.

Above comprehensive analysis on the advantages and disadvantages of WangYuan Village way village construction should seize the country revitalization and beautiful the country the opportunity, use of its own characteristic resources, according to the climate, hydrology, natural resources, history and culture, national tradition, industrial structure, such as practical, perfect village infrastructure, a high starting point plan, high-standard construction, form 'by Tian Chengfang, Stanley net, Canal connected, Road affinity' of rural landscape, build the way beautiful countryside.


Second, Design concept

To build a beautiful, harmonious, cultural and ecological community guided by ecological livability.


洋河新区王园村居民点改造提升


The design takes the ecological environment first as the principle, fully embodies the care to the human, insists on the people-oriented, the general point of view, the overall design. At the same time of planning, supplemented by landscape design, to maximize the embodiment of the residential area itself, the design to retain the original positive elements of the residential area, plus harmonious and friendly artificial scenery, so that residents enjoy living in it. Through the reasonable arrangement of different community groups and the improvement of supporting services, the spirit of harmonious community is embodied, and the community space intention with a strong sense of belonging and affinity is shaped according to the human scale. At the same time, through the wide central green space, balanced residential yard, high-quality landscape creation, colorful outdoor activity space and unique elegant atmosphere, create a good living environment, build ecological environment community, advocate the harmonious coexistence of humanity and nature.


With clear planning structure, clear functional zoning and natural and organic form, the project aims to create high-quality living environment and comfortable living environment to meet the multiple material and spiritual needs of residents.

The project gives full consideration to improving the living conditions of the residents. The overall plan designs special plans for power supply, water supply, sewage, garbage treatment, fire protection and parking facilities. The unified plan sets up solar energy. Equipped with perfect municipal supporting facilities.

There are public toilets in the public buildings, public bus stations are set up to facilitate residents' travel, and daily necessities supermarkets, agricultural materials supermarkets, public bathrooms, e-commerce logistics distribution points, garbage collection and transportation points, sewage treatment facilities, health centers, cultural and recreational activities and other places are set up to improve the quality of life of residents.

At the same time, in order to build a beautiful village, according to the actual situation of the village, specially formulated the village 'villagers convention', hope mutual supervision, mutual compliance.



洋河新区王园村居民点改造提升


Third. Overall planning


洋河新区王园村居民点改造提升

Aerial view


洋河新区王园村居民点改造提升


洋河新区王园村居民点改造提升

Effect picture


Fourth, Architectural design

Stacked courtyard (jumping floor type residence) : it is a new type of residence building popularized in recent years. Its characteristic is: have up and down two floors of floor, bedroom, living room, sitting room, toilet, kitchen and other auxiliary use room, the passageway between upper and lower levels does not pass public stair, but USES the small stair that indoor uses only to connect. The optimal point that jumps type residence is every family has bigger space.

Arrive from multilayer tall villa again, the double entry that arrives later from tradition jumps a layer again now, people is right the demand that lives no longer is only 'the place that sleeps', begin to pursue the high end life of higher quality however. Because its capacious, comfortable characteristic accords with the living grade of common people now, the door model that jump a layer is popular gradually just about.

Considering the living habits of the local working people, each house has a yard and terrace to improve the living environment of the local people.


洋河新区王园村居民点改造提升


洋河新区王园村居民点改造提升


洋河新区王园村居民点改造提升

Effect picture


洋河新区王园村居民点改造提升

Action center renderings







Returns 2019-10-25
Popular Posts
2019 Aug 06
小丽
China·Beijing·Fangshan Greenland Departure International Phase III-5 GOXUS Creative Building-GOXUS Headquarters
National Service Phone:
010-52808759
 
京ICP备17042954号
Rhino Cloud provides enterprise cloud services
犀牛云提供企业云服务
Wechat